Je hebt het heus gemerkt, de dagen worden korter en de temperatuur daalt steeds meer. De winter komt eraan en dat betekent dat we onze kasten massaal opnieuw in gaan delen. De truien, warme pyjama’s en thermo kleding wordt weer tevoorschijn gehaald en ook voor de winterjas komt weer een nieuw plekje. Hoe pak je dat nou eigenlijk het beste aan, dat opnieuw indelen van jouw kledingkast voor de koudere maanden? Lees snel verder.

 

1: Haal dingen weg, maar niet alles

 

Je wil natuurlijk plek maken voor jouw winterkleren, dus is wellicht je eerste idee om al jouw zomerkleding uit de kast te trekken en in dozen of tassen te stoppen en ergens achter in jouw kast op te bergen. Dat kan, maar is ook niet heel erg handig om te doen. Je zorgt er op die manier namelijk voor dat je er ook niet meer gemakkelijk bij kunt. Haal daarom alleen de dingen weg die je zeker weten niet gaat dragen, en houd altijd nog een paar dingen binnen handbereik die je eventueel nog wel aan gaat doen (zoals jurkjes en t-shirtjes). Zo voorkom je dat je straks je hele kast door moet spitten op zoek naar een simpel shirtje.

 

2: Ga alles langs en eventueel: shoppen!

 

Nu je jouw winterkleding weer tevoorschijn gehaald hebt, wat heb je eigenlijk allemaal? Zijn er nog dingen die je nodig hebt, omdat oude dingen bijvoorbeeld versleten of te groot/te klein geworden zijn? Of misschien is het niet meer jouw smaak? Hoe dan ook, het is voor jou nu tijd om te shoppen! Zorg dat je genoeg basic apparel in de kast hebt en dat je ook voor elk type weer een paar leuke outfits kunt samenstellen. En zeg nou zelf, een excuus om te shoppen? Dat vinden we helemaal niet erg, want zo’n mooie YAS sweater wil je natuurlijk ook in je kast hebben.

 

3: Creëer overzicht

 

Met al die truien en sweaters is de kans groot dat er een stuk minder overzicht heerst in jouw kledingkast. Daarom is het verstandig om het allemaal netjes op te hangen en te vouwen, en ervoor te zorgen dat er op die manier een duidelijk overzicht en systeem zit in jouw kleding. Hang bijvoorbeeld alle hoodies en sweaters bij elkaar, long sleeve shirts bij elkaar, donkere dingen bij elkaar, lichtere dingen bij elkaar, ga zo maar door. Blijf een beetje puzzelen en schuiven totdat er logica in zit en dat je alles goed kan vinden.