We verzenden allemaal wel eens iets met de post, en we hebben ook allemaal wel eens een pakket binnen gekregen waarin het bestelde product zat, echter beschadigd. Dat is geen fijne ervaring en ook voor het bedrijf dat dit product verkocht heeft is het niet fijn, omdat je dan moet zorgen dat de klant bijvoorbeeld een nieuw product of een terugbetaling krijgt. Als bedrijf is het niet fijn als je dit vaak moet doen. Daarom is het belangrijk om, zeker als klein bedrijf, er zo goed mogelijk voor te zorgen dat je bestellingen altijd zo goed en zorgvuldig mogelijk verpakt zijn. Let daarom altijd goed op de volgende punten.

 

Zorg voor een verzenddoos van geschikt formaat

 

Het gebruiken van een doos die goed past bij de grootte van het te verzenden product is altijd belangrijk. Je wil namelijk voorkomen dat er te veel ruimte vrij is in de doos. Ten eerste scheelt dit opvulmateriaal en hoef je niet onnodig veel opvulchips of papiersnippers te gebruiken, maar ook zorgt het ervoor dat het product niet alle ruimte heeft om heen en weer te bewegen. Zo verklein je de kans op erge schade van stoten. Verkoop je vaak producten van hetzelfde formaat, bijvoorbeeld gepersonaliseerde schoenen die altijd in dezelfde schoenendoos zitten of kunstwerken van een bepaald formaat? Zorg er dan voor dat je genoeg dozen hebt waar precies dat formaat goed in past. Je kunt online zoeken op verpakking op maat en zo gemakkelijk de perfecte dozen bestellen.

 

Ga zorgvuldig om met kwetsbare producten

 

Als het aankomt op het verzenden van kwetsbare producten, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat het product veilig blijft. Bubbeltjesplastic is altijd een goede eerste stap. Ook krimpfolie kan iets zijn wat ervoor zorgt dat één of meerdere producten mooi en netjes blijven, en dat ze niet tijdens de verzending sneuvelen. Je kunt online gemakkelijk krimpfolie kopen, en dit zal er voor de juiste producten zeker voor zorgen dat ze tijdens de levering netjes blijven en niet onnodig beschadigen.

 

Maak er iets leuks van!

 

Heb je een eigen webwinkel waar je dagelijks meerdere dingen verkoopt? Dan is het natuurlijk niet altijd heel bijzonder om een bestelling in te pakken. Echter is het voor de klant altijd leuk om een bestelling binnen te krijgen en wordt deze ervaring nog leuker wanneer het een beetje persoonlijk is! Verpak het dus leuk, doe er bijvoorbeeld een leuke sticker of een leuk kaartje bij, schrijf een bedankje, geef grotere bestellingen een kleinigheidje erbij, maak er wat leuks van! Door een leuke persoonlijke bestelling te versturen naar de klant, zal diegene ook sneller weer bestellen door de fijne ervaring die hij of zij gehad heeft.