Ieder mens heeft iets nodig om naar uit te kijken. Dat kan iets groots zijn, een mooie vakantie bijvoorbeeld, waar je al maanden vooraf voorpret aan kunt beleven. Maar het zijn ook juist de kleine dingen, de dagelijkse verwenmomentjes, die het leven fijn kunnen maken en houden. Wat gun jij jezelf, hoe maak jij iedere dag een heel klein beetje bijzonder?

 

Goed eten en drinken

 

Goed, al je verwenmomentjes in de hoek van het eten en drinken zoeken is misschien niet zo verstandig. Tenzij je dol bent op hele gezonde dingen, uiteraard. Maar zo nu en dan jezelf iets ontzettend lekkers gunnen, dat kan echt geen kwaad. Een reep chocolade van je lievelingsmerk kan heerlijk zijn om naar uit te kijken, net als het bereiden (en opeten) van je lievelingsgerecht. Neem de tijd om er even écht van te genieten, stop het niet gedachteloos naar binnen. Dan smaakt het extra lekker.

 

Ben je dol op koffie, dan kun je ook hiermee jezelf goed verwennen. Misschien drink je op je werk een paar kopjes koffie om je scherp te houden, maar niet per se omdat je ze nu zo lekker vindt. Dan is het extra fijn om als je weer thuis bent, of in het weekend, koffie te zetten precies zoals jij dat wil. Met verse koffiebonen, precies naar je smaak, een kopje koffie bereiden waar je echt even de tijd voor neemt en van kan genieten. Of, dan kan natuurlijk ook, je gaat naar je favoriete zaakje om daar een kopje te bestellen. Veel mensen vinden horeca koffie een grotere verwennerij dan een zelfgemaakt kopje. Misschien door de ambiance, misschien doordat een echte barista nog altijd betere koffie maakt dan zijzelf?

 

Pak een moment voor jezelf

 

Natuurlijk zijn er meer verwenmomentjes te bedenken, ze draaien niet allemaal om eten en drinken. Na een lange dag heerlijk in een warm bad schuiven, bijvoorbeeld. Voor veel mensen een moment waarop ze helemaal tot rust komen en waarop ze alleen maar hoeven te genieten.

 

Of wat dacht je van een nieuwe aflevering van je favoriete serie kijken, of misschien wel de hele serie achter elkaar bekijken? Zeker als je je al tijden afvraagt hoe het af zal gaan lopen, of lang reikhalzend hebt uitgekeken naar nieuwe afleveringen, kan dat echt iets zijn om je op te verheugen.

 

Zo’n dagelijks verwenmomentje hoeft niet groots te zijn. Het kan gaan om een kopje koffie, een fijne douche of gewoon even met je gezin aan tafel zitten en genieten van een lekkere maaltijd. Het gaat erom dat je er bewust van geniet. Dat je inziet dat er iedere dag wel iets is waar je naar uit kunt kijken, en waarvan je blij wordt. En merk je in de loop van een dag dat er voor vandaag nog niets noemenswaardigs in de planning staat? Dan is het nog niet te laat om daar nog iets aan te doen, uiteraard.