Wil je graag beginnen met het online verkopen van jouw kleding? Dat is een goed idee! Het is een makkelijke manier om wat extra geld te verdienen en bovendien help je jouw oude kleding zo een nieuw leven in. Er zijn echter wel een aantal dingen die je moet weten als je hiermee wil beginnen. Lees snel verder voor de beste tips!

 

Geef genoeg informatie

 

Het is verstandig om bij het product direct alle informatie te zetten die je hebt over het product. Denk aan afmetingen, eventuele beschadigingen, nieuwprijs, aantal keer gedragen, etc. Dit zorgt ervoor dat mensen het product sneller gaan kopen en scheelt jou achteraf ook weer werk als iemand het bijvoorbeeld een keer vraagt, of als iemand niet tevreden is wanneer hij of zij het product binnen krijgt. Geef ze vooraf alle informatie en mensen zullen gegarandeerd sneller jouw producten kopen.

 

Maak goede foto’s

 

Je wil het product natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk maken en ervoor zorgen dat mensen overgehaald worden om het product van jou te kopen. Dit doe je deels door de advertentie te voorzien van mooie en duidelijke foto’s. Vergeet ook niet om lekker veel foto’s toe te voegen en ervoor te zorgen dat mensen alle mogelijke hoeken van het product gezien hebben. Ook foto’s van jezelf met het product aan, zijn erg handig. Vergeet ook niet je eigen lengte toe te voegen als je een foto van jezelf met het product aan hebt erbij hebt, zodat mensen het kunnen vergelijken met zichzelf.

 

Wees een goede verkoper

 

Op verschillende platforms kun je als koper reviews achterlaten. Verkoop jij dingen aan mensen en zijn zij tevreden, dan zullen zij ook een positieve review achterlaten. Dat is fijn, want anderen kunnen dan weer zien dat je te vertrouwen bent en bijvoorbeeld jouw bestellingen snel verstuurt. Dat zal er ook weer voor zorgen dat mensen overtuigd worden om iets bij jou te bestellen.

 

Haal genoeg verpakkingsmateriaal

 

Als mensen dingen willen kopen, moet je de producten natuurlijk ook opsturen via de post. Als je bijvoorbeeld een shirtje of broekje verkoopt, kan dit prima in een kleine envelop. Maar zodra je grotere dingen wil versturen zoals jeans, truien of schoenen, heb je groter verpakkingsmateriaal nodig. Grote enveloppen bijvoorbeeld, of een brievenbusdoos. Ook verpakkingstape is handig, zodat je de pakketjes goed kan sluiten en er zeker van zijn dat het heelhuids aankomt. Zorg ervoor dat je hier altijd wat van achter de hand hebt, want je weet nooit wanneer mensen een aankoop gaan doen en dus wanneer je het nodig zal hebben.