Als je op kantoor werkt, neem je waarschijnlijk elke dag dezelfde spullen naar kantoor en weer naar huis toe. Het prettige aan op kantoor werken is juist dat je elke dag jouw eigen plek hebt waar je alles gewoon kan laten liggen na een lange werkdag. De een doet dit dan ook en kan bij wijze van spreken elke dag zonder spullen naar kantoor komen, terwijl de ander elke dag zijn of haar bureau netjes leegruimt en alles weer mee naar huis neemt. Welk team ben jij hierin? Als je iemand bent die altijd alles meeneemt, lees dan snel verder.

 

Het is jouw plek

 

Vaak zijn de bureautafels op kantoor aangewezen voor een persoon, en maakt het echt niks uit wat je hiermee doet omdat je de enige bent die aan het bureau zit. Natuurlijk moet je geen gekke dingen doen, maar mensen zullen er geen last van hebben als je bepaalde dingen zal laten liggen. Daarom kun je best jouw bureau een beetje persoonlijk inrichten en er een leuke, fijne plek van maken. Een bakje met pennen en andere schrijfwaren neerzetten bijvoorbeeld, dat kan best. En eventueel kun je ook gewoon een extra vest neerleggen.

 

Alleen de essentials

 

Je kan natuurlijk gewoon een kleine hoeveelheid spullen altijd op jouw bureau laten liggen, maar de rest weer meenemen. Zo kun je bijvoorbeeld dingen als pennen, post-it notes en andere kantoorartikelen laten liggen, maar jouw persoonlijke spullen meenemen. Dingen als bijvoorbeeld jouw agenda, aantekeningen en andere kostbare spullen kun je dan weer mee naar huis nemen. Zo heb je dan toch jouw dagelijkse dingetjes binnen handbereik op jouw werkplek zonder dat je dit elke dag weer heen en weer moet slepen.

 

Laptop laten liggen of niet?

 

Maak je op werk gebruik van een laptop? Dan kun je hem laten liggen of meenemen naar huis. De een laat na elke werkdag zijn of haar laptop liggen, terwijl de ander hem juist altijd weer naar huis brengt. Het ligt eigenlijk aan jou wat je het liefst wil. Je hoeft vaak niet bang te zijn dat hij bijvoorbeeld gestolen zal worden, want het is gewoon goed beveiligd en er hangen over het algemeen ook camera’s. Bang hoef je daarvoor dus niet te zijn. Maar ja, als je hem thuis nog wil kunnen gebruiken of je moet een keer buiten werktijd even snel iets doen voor werk, heb je de laptop ook niet. In dat geval is het dus wel weer slim om hem mee te nemen.