Bloggen is veruit de meest populaire vorm van aanwezigheid op het web vandaag. Een probleem waar veel nieuwe bloggers mee te maken hebben, is het kiezen van het juiste platform om aan hun behoeften te voldoen. Er zijn 2 zeer verschillende soorten blogging sites – degene die je jezelf hosten en betalen een hosting vergoeding voor, en de gratis bloggen sites, zoals Tumblr, LiveJournal, en WordPress.

Dit artikel zal detail de vijf meest populaire gratis bloggen sites en geven inzicht in wat goed en slecht over hen om hopelijk machtigen die met informatie om te helpen kiezen voor een gratis blogging site.

Google is een gratis blogging site, Blogger is de keuze van velen die beginnen in de blogosfeer. De schone interface maakt het een grote hit met degenen die zijn gericht op het schrijven van berichten. Deze functie is wat Blogger een van de beste blogsites maakt.

Blogger biedt de gebruiker een scala aan aantrekkelijke sjablonen tijdens het aanmeldingsproces en biedt een drag-and-drop tool om elementen rond de zijbalk te verplaatsen. Widgets om volgers toe te voegen en statistieken bij te houden zijn handig en handig voor degenen die geen code willen aanraken. Instellingen zijn duidelijk en gemakkelijk te vinden, en het schrijfgebied is groot en vrij van afleiding. Een aangepaste domeinnaam kan zonder extra kosten worden toegevoegd.

Het grote nadeel voor bloggers is het gebrek aan directe verbinding met sociale media. Elk bericht moet handmatig worden getweet en toegevoegd aan Facebook, wat vermoeiend kan zijn voor degenen die veel plaatsen.

WordPress is beschikbaar als een beheerd platform zoals Blogger of als een self-hosted optie met behulp van een provider naar keuze van de gebruiker. Mijn website maakt bijvoorbeeld gebruik van het WordPress-platform dat gratis is, maar ik betaal een hostingbedrijf een maandelijkse vergoeding, zodat ik meer vrijheid en flexibiliteit heb met het ontwerp en de functies van mijn site. De beheerde optie is het beste voor degenen die nieuw zijn om te bloggen, en dat is wat hier zal worden geschetst.